Quantcast
Channel: Comentarii la: Cum m-am păcălit cu ING Asigurări [NN Asigurări]
Viewing all 293 articles
Browse latest View live

De către: Cristian

$
0
0

@un domn
Am incheiat o polita Academica pentru junior si vreme de 7 ani am platit primele de asigurare.
La un moment cand mi s-au propus alte clauze, am tinut sa aflu valoarea de rascumparare a politei. Fapt secret, nimeni nu doarea sa-mi comunice valoarea la zi. Am trimis mail la ING Bucuresti si am aflat.
Rezultatul? Pe scurt: suma primita ca participare la beneficii, anual, nu-mi ajungea nici pentru a plati comisioanele catre ING.:)
Efectiv eu ii plateam pe ei pentru a-mi gestiona, chipurile, banii mei.
Efectiv luna de luna cotizam in pierdere.
Pe partea de asigurare pot spune doar ca valoarea primei era mica si nu se merita.
Dupa 7 ani, am tras linie si in mod absolut am pierdut o suma frumusica.
Dupa ce am facut si transformarea sumelor platite in euro, la cursul aferent fiecarei luni din cei 7 ani, am pierdut o suma mai mult decat frumusica, o pot cataloga ca fiind de neacceptat.

Toti agentii ii dau in sus si in jos cu componenta de asigurare de viata. Nu merita, sumele asigurate mari necesita si costuri mari pentru voi! Cine nu ma crede, sa sune la un consultant si sa intrebe cat trebuie sa plateasca lunar pentru 100.000 de euro prima in caz de deces, asa cum a mentionat cineva mai sus.


De către: Ionut

$
0
0

Salut @ Ovidiu,

Nenorocirea face ca eu sa fiu un nou consultant la ING, fix ca si amicul tau.
Nu pot vorbi in numele acelui consultant, asa ca nu stiu ce ati discutat, insa ce iti pot spune despre contractele de economisire cu componenta de protectie: au randament redus. Si este si normal sa fie asa. Gandeste-te ca la o asigurare de viata de 15.000 de lei ai de platit ceva gen 10-20 de lei pe luna. Si daca se intampla nefericitul eveniment in primul an, ING iese in pierdere cu 15.000-20X12=14.760 de lei. Si mai are si cheltuiala cu consultantii (avem un comision destul de mare din valoarea politei). Sunt cheltuieli mari de acoperit, de fapt si de drept nu cred ca se investesc toti banii care apar in asa zisa ‘prima pentru economisire’. Nu vad cum si-ar acoperi acele costuri cu angajatii altfel.
Va pot spune cu inima indoita ca am sa-mi dau demisia dupa doar trei luni la ING, pentru ca am realizat ca nu pot sa le fac un bine clar clientilor mei. Cultura interna a firmei este una groaznica, banii sunt concentrati la manageri si cei mai de sus, desi ei muncesc de departe cel mai putin.
Morala monologului: faceti-va acele pensii private deductibile (chiar si la ING, spuneti-le ca vreti un P3), in limita deductibilitatii (400 de euro/an) si veti economisi un pic mai bine decat la banca. Comisionul pentru consultanti la acele pensii sunt FOARTE mici (de aceea si insista sa vanda pensii cu componenta de protectie, acelea sunt mult mai rentabile) si aveti si flexibilitate.
Si nu mergeti nici sa va angajati la ei. E pacat de timpul, nervii si sanatatea voastra.

De către: Dana

$
0
0

Draga Ionut, si eu lucrez domeniul asigurarilor de viata, nu la ING, la AXA insa asta are mai putina importanta. Daca ai realizat ca nu poti face un bine clar clientilor tai, atunci este numai vina ta, nu a companiei, nu a managerilor. Presupun ca ai participat la traininguri si ai aflat ca trebuie sa le oferi oamenilor ce si cat au ei nevoie si posibilitati. Discuta cu omul din fata ta si ASCULTA-L, ofera-i cea mai buna solutie financiara pentru el – asa le vei face binele de care vorbesti tu. Cand se termina un contract de asigurare si vine momentul in care clientul primeste banii sau mai rau, cand un client are probleme de sanatate sau decedeaza si tu esti cel care intocmeste actele sa le virezi banii, sa vezi atunci ce BINE le-ai facut! Bafta!

De către: Ionut

$
0
0

@Dana
Lunga este discutia cu privire la traininguri si in niciun caz nu e subiectul acestui thread. Sa zicem doar ca am invatat tot ce au fost dispusi sa ma invete, inclusiv tehnicile de vanzari si atitudinea de parinte ingrijorat dar optimist, insa pregatirea cu care se falesc cei de la ING asa de mult lasa de dorit, experienta practica este mama invataturii.

Iti inteleg interesul in discutia asta, dar hai sa o spunem pe sleau: asigurarile sunt utile clientului doar cand se intampla nenorocirea. Altfel, sunt bani pierduti (ca dupa cinci ani o parte din anumite prime de asigurari pot fii recapitalizate, e util, dar sunt sume mici). Stii ca vei muri (Doamne fereste, dau exemplul extrem aici) -> Fa-ti o asigurare. Stii ca urmeaza o operatie -> Fa-ti o asigurare. Stii ca te doare ceva, e probabil sa ai o boala grava? Inainte de a merge la medic cu cateva luni, fa-ti o asigurare. Asa, vei iesi tu, ca si client, pe plus.
Dar nu te astepta sa iti faca firmele de asigurari bani foarte multi. Nu asta este menirea lor. Sunt societati pe profit, ale caror unice incasari sunt primele platite.

Recomandarea mea ramane: faceti-va cu totii, cu mic cu mare, P3-uri pana la limita deductibilitatii. Acelea sunt un mijloc bun de a economisi niste banuti. Daca vreti mai mult de 400 de euro pe an sa puneti deoparte, fie va alegeti o banca, fie un fond de investitii, fie un intermediar financiar si investiti chiar voi (asta pentru cei curajosi).
Multa bafta si sanatate va doresc!

De către: Dana

$
0
0

Asigurarile traditionale nu sunt pentru profit, draga Ionut! Cine vrea profit, investeste pe bursa nu isi face o pensie si isi ataseaza o clauza de sanatate :) M-am amuzat de sfaturile tale in ceea ce priveste cand este momentul sa iti faci o asigurare:)))

De către: El_futador

$
0
0

Draga Ionut,
Asigurarile nu sunt pentru “profitul” tau sau beneficiarilor trecuti in polita de asigurari.
Pentru voi cel mult “praful de pe toba”, NU profit.
Dupa ce ca asiguratorul in bunatatea sa a acceptat sa ia banii asiguratilor se mai trezeste cate unul ca vrea profit.
Profit, cand asiguratorul NU plateste nici macar o despagubire minora.
Profitul este destinat actionarilor si managerilor societatilor de asigurari.
In contul clientilor mai nimic, ca a fost sau inca este “criza”.
In schimb profitul societatile de asigurari de viata creste an de an mai abitir ca “Fat Frumos”.

De către: Ionut

$
0
0

@El_futador:

Recunosc ca am fost naiv inainte sa ma angajez la ei, greseala mea. Mare dreptate ai.

@Dana:

Q.E.D., ma bucur ca suntem de acord :)

De către: Mihnea

$
0
0

Buna ziua,,
Am citit cu atentie postarile ,unele sunt competente ..altele cel putin hilare.. toate dovedesc implicare..
Situatia mea este insa cel putin interesanta.

Dupa ce timp de 4 si 1/2 ani am avut (cred ca inca am) o polita la ING Asigurari de Viata ,interval in care mi-am platit( inca platesc) primele ,compania m-a anuntat ca doreste sa rezilieze asigurarea pentru ca nu sunt rentabil pentru ei.

Alternativele oferite de ei sunt:
-cresterea cu 600% a primelor platite lunar
-scaderea cu 80% a despagubirilor in caz de deces

Opinia lor este nu mai poti sa ne fi client pentru ca in conditiile asumate la incheierea politei nu mai facem profit in urma acestei polite( o asigurare de viata traditionala-componenta de investitie este marginala)

Sunt inca stupefiat de aceasta abordare si caut ajutor.Stie cineva un avocat bun in asigurari ,mai ales ca valoarea politei mele este considerabila.

A mai intalnit cineva un caz similar?
A mai fost cineva in situatia mea?


De către: Mihai

$
0
0

N-am mai auzit ca o societate de asigurari sa ceara rezilierea unui contract… :-)
Vezi ce bani poti recupera si fugi repede… Mai bine investesti acei bani la bursa (asta am facut eu si anul asta am 50% randament) sau intr-un fond de investitii.
Bafta !

De către: Dan

$
0
0

Mihnea, daca ai asigurarea de tip “Pensie mentor” esti in aceeasi situatie ca si mine. Asigurarea a fost reziliata, unilateral de ING, incepand cu data de 14.10.2013. Am platit prima de asigurare pentru anul 2013-2014 si din toata suma. 1675, ING imi inapoiaza doar 470 lei. Restul de prime, pe anii precedeti, ii pierd pentru ca am fost asigurat. Poate mai gasim si alte persoane in aceasta situatie, de fapt toti cu acest tip de asigurare au primit aceeasi reziliere, si gasim un avocat care sa ne reprezintre pe toti. Poate reusim sa discutam mai mult pe ce se poate face.

De către: Mihnes

$
0
0

Buna seara.Numarul meu de telefon este 0722479317.Iti propun sa vorbim si sa stabilim impreuna o strategie.

De către: rares

$
0
0

cea mai mare teapa posibila …. si eu sunt unul din pacaliti … pe banii mei , pe economiile mele , am platit asa zisa “depozitare la ING”. Mai bine banii la saltea , ca pierd mai putin ;-) ))

De către: Mihai

$
0
0

Bună ziua tuturor, aveti de grijă cu ING că sint niste fără de rusine ,pe mine la fel m-au păcălit cu vreo 44500 mii, vina e si a noastră, pentru că nu facem public aceste înselăciuni, si ne lăsăm păcăliti de nenorociti ăstia de agenti,mie mi-au spus că pot scoate suma depusă la 5 ani, pentru renovarea atelierului,sau o altă activitate,cînd am fost la ei au spus că nici vorbă de asa ceva, că nu am înteles eu bine clauzele,am cerut să mă pună în contact cu nenorocitul de agent care mi-a încheiat acestă asigurare si depozit, surpriza a fost că respectivul nu mai lucrează pentru ei,asa că dacă nu citim cu grijă ce semnăm ,asa ne trebuie,vă avertizez încă o dată aveti mare grijă ce semnati.

De către: Cristian

$
0
0

Eu am mai multe asigurari in variantele Activ Plus, fond de investitie, Academica pentru
scoala copiilor. Atentie mare la ING si promisiunile lor mincinoase, astia nu respecta cluazele contractuale nici macar cand evident ai dreptate. Daca chiar vrei sa fi respectat si sa se respecte si contractul semnat de ambele parti, trebuie sa ii dai in judecata. Din pacate asta inseamna timp si bani si pe asta mizeaza si ei ca doar un mic procent o vor face. Eu am crezut cand mi-am facut cu ei asigurari, pensii private, Academica pentru studiile copiilor, ca sunt o firma olandeza, dar in comoprtament sunt sub o firma turceasca.

De către: ana maria

$
0
0

Buna tuturor de aici.Am lucrat in sistemul ING 7 ani, insa mi-am facut un program de economisire si protectie, care a ajuns la maturitate anul trecut, in luna august. Marea mea surpriza? In cont nu era nici macar 40 % din suma ce am depus-o. Nu am ridicat banii, si nu am de gand sa o fac decat in momentul in care va fi respectat graficul de evolutie a contului.Imi facusem planuri ca acesti bani sa-i investesc intr-o mica pensiune, ce va deveni un activ la pensie, si voi mai avea venituri chiar si atunci.Am facut plangere la CSA dar cum nimeni nu mi-a dat un raspuns favorabil, am trimis petitie direct in Olanda.Se pare ca voi intra in posesia banilor, exact suma ce trebuia sa se regasesca ca si capitalizare dupa 15 ani de cotizatie, si fara nici un incident, plus dobanda pe perioada de la maturizarea contractului si pana acum.


De către: ana maria

$
0
0

PAREREA MEA? cine vrea sa si pastreze prietenii sa nu accepte un job in asigurari.si cine vrea protectie sa si faca un abonament la o clinica privata, unde esti tratat ca un om, iar restul banilor sa i economisiti la ciorap sau la o banca romaneasca.

De către: ana maria

$
0
0

Pentru a avea succes in instanta trebuiesc cel putin 100 de dosare pe aceeasi cauza, si un avocat bun, care costa, dar sincer, se merita, pentru ca se pot cere si daune morale.Depinde de avocat .si implicarea acestuia.O singura virgula, poate schimba intregul proces.Am incercat sa adun 100 de astfel de persoane, dar oamenii se tem si renunta.Si poate nu stiati, dar consultantii sunt presati, luna de luna sa faca contracte,iar daca se reziliaza vreun contract, consultantului i se cere inapoi comisionul pe care l-a primit.si astfel a muncit in zadar.Multe informatii nu ajung nici la consultant, dar la client…

De către: Mihai

$
0
0

Sa ne tii si pe noi la curent cu demersul tau… Daca vei primi TOTI banii pe care i-ai cotizat, vei fi una din putinele persoane care au avut succes cu companiile de asigurari (in particular, ING).

De către: Brandusa

$
0
0

Ovidu, daca nu esti interesat de o asigurare de viata suspenda plata contractului, fara sa reziliezi contractul…………banii raman acolo si ii poti scoate cand vrei important e sa-i directionezi unit-urile.
Opțiunea de scutire de plată a primelor este cea mai buna si are costuri mici……te asiguri ca in cazul in care suferi o invaliditate din orice cauza (inclusiv accident), contractul tau de asigurare are continuitate si nu mai esti nevoit sa platesti primele de asigurare.
Valoarea de rascumparare:
In primii 2 ani contractul nu are valoare de rascumparare. Ulterior, daca decizi sa renunti la contract vei plati o taxa de reziliere și vei primi valoarea de rascumparare. Aceasta valoare pe care o primești este mai mica decât suma primelor platite pentru investitie deoarece se scad costurile de administrare. Deci nu este deloc recomandat sa reziliezi inainte de termen deoarece beneficiile sunt diminuate.
http://asigurari-pensii.ing.ro/Asigurari-Pensii/Asigurari/plan_pensii.html
Pentru pensie e cel mai ok pensia facultativa.
Nu Ing e de vina ci consultantul care nu ti-a explicat produsul si tu, care nu te-ai informat si ai semnat.

De către: Ovidiu

$
0
0

Mi se pare amuzant că, după toată discuția, din când în când mai apare câte un vânzător de asigurări care încearcă să mă convingă că totul e în regulă. De unde se vede că au folosit la ceva cursurile alea în care îi învață să intre pe geam când îi dai afară pe ușă, că sigur reușesc ei să vândă ceva.

Stimați vânzători de asigurări, eu m-am lecuit de produsele voastre, nu le mai cumpăr decât pe-ala obligatorii, ca să nu încalc legea. Așa că mergeți și căutați alți fraieri.

Viewing all 293 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>